Els Flamencs Grocs is niet zomaar een supportersclub
Tom Stroobants
| 0 reacties
Els Flamencs Grocs is niet zomaar een supportersclub
Foto: © Photonews

De supportersclub Els Flamencs Grocs is geen alledaagse Belgische supportersclub. Hun favoriete club komt niet uit de Jupiler Pro League, maar wel uit de Primera Division: CF Villarreal. Binnenkort trekken ze naar Spanje om hun ploeg aan te moedigen.

"Ik had enkele Spaanse vrienden die supporterden voor Villarreal", vertelt voorzitter Martijn Ramaekers over hoe het begon. "De club had toen nog niet echt een grote naam maar was aan het groeien. De club kwam nog maar net uit tweede klasse en wij wilden bijdragen aan de opmars."

"Het leek ons leuk maar ook een uitdaging om een buitenlandse supportersclub op te richten. In 2006 zijn we met drie begonnen. Momenteel hebben wij een 35-tal leden in de omgeving van Leuven en evenveel sympathisanten."

Op trip naar Spanje

"In het begin van het seizoen bekijken we de kalender. De topwedstrijden, tegen Barcelona bijvoorbeeld, worden hier op de sportkanalen uitgezonden dus zetten we die dan op de agenda. Maar we organiseren ook andere activiteiten, zoals ons eetfestijn volgende week."

"Op 12 april gaan we naar de uitwedstrijd op Getafe. Dat doen we zo'n een à twee keer per seizoen." De Gele Onderzeeër staat zesde in de competitie, een plaats dat recht geeft op een Europa League-ticket. "Ik hoop dat we het kunnen vasthouden. Maar ons seizoen is hoe dan ook al geslaagd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties