Bayern-speler kan eindelijk weer lachen, maar "dit is zo emotioneel"

Tom Stroobants
| 0 reacties
Bayern-speler kan eindelijk weer lachen, maar "dit is zo emotioneel"
Foto: © SC

Bayern München stevent af op haar derde titel in drie jaar tijd. Zaterdag maakte de Spaanse middenvelder Thiago Alcantara tegen Dortmund na meer dan een jaar zijn rentree. Hij hielp zijn ploeg mee aan een 0-1 overwinning.

Vorig seizoen viel het jeugdproduct van Barcelona geblesseerd uit met een zware knieblessure. Het WK zag hij zo aan zijn neus voorbij gaan. Zaterdag maakte Thiago eindelijk opnieuw zijn opwachting, hij viel in na 70 minuten.

Voetbal is mijn leven

"Dit is zo geweldig", reageert de 23-jarige Spanjaard op de website van de Bundesliga. "Voor veel mensen is het slechts een spelletje, maar voor mij is voetbal mijn leven. Zo simpel is het. Aan de echte fans kun je ook zien hoeveel het betekent en hoe emotioneel zij zijn."

Thiago heeft veel steun gehad aan zijn ploegmaats, zeker één speler in het bijzonder. "Mijn ploegmaats stonden altijd voor mij klaar. Bastian Schweinsteiger heeft mij vaak gebeld en hulp aangeboden. We zijn allebei weer fit na een enorm moeilijk jaar. Het was vandaag zeer emotioneel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties