Overzicht Duitsland: Hekkensluiter Stuttgart wint tegen Werder Bremen na knotsgek einde

Tom Stroobants

Laatste in de stand VfB Stuttgart won vanavond tegen middenmoter Werder Bremen. De wedstrijd stevende in de 86ste minuut nog af op een gelijkspel, maar dat werd het niet.

VfB Stuttgart-Werder Bremen

Op het kwartier bracht Gentner met een lage volley de thuisploeg op voorsprong. Door het feit dat de bal botste werd doelman Wolf verrast en had hij geen antwoord.

We waren vijf minuten aan het spelen in de tweede helft wanneer Fritz met een hoge diepsteekbal Selke wist te vinden. Die laatste kopte dan ook nog eens heel knap binnen, mét twee verdedigers van Werder Bremen in zijn rug.

In minuut 70 besloot Bremen-doelman Wolf uit te komen om Harnik de bal te ontfutselen. Die dacht daar anders over en wist Ginczek te vinden, die in een goal zonder keeper mocht binnenkoppen.

Vijftien minuten later leek de wedstrijd op een gelijkspel af te lopen nadat Vestergaard een corner van Junuzovic erin kon koppen.

‘Toch niet’, dacht Ginczek, die een diepe pass van Die ijskoud voorbij Wolf tikte. Hij tekende zo voor de 3-2, én voor zijn tweede van die wedstrijd.

Bayern München-Eintracht Frankfurt

De Duitse landskampioen kende weinig problemen met de nummer acht in de Bundesliga. Lewandowski opende de score op het kwartier. De Pool wipte de bal over zijn tegenstander en knalde in één tijd prachtig binnen. Bayern verzuimde de score te vergroten en zo stond het bij de rust nog steeds 1-0.

Na 20 minuten in de tweede helft besliste Lewandowski de wedstrijd dan toch. Eerder trof Götze de paal. Muller legde de 3-0 eindscore vast met een prachtig doelpunt van op de achterlijn.

Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund

Thorgan Hazard moest tevreden zijn met een invalbeurt van een kwartier. Hij zag van op de bank zijn ploeg furieus starten: Wendt zette al in de eerste minuut de1-0 op het bord. Na een halfuur legde de thuisploeg een prachtige aanval op de mat in de omschakeling. Raffael was het eindstation en 2-0.

Nordtveit maakte er halverwege de tweede helft nog 3-0 van. Gündogan kon de pijn enkel nog wat verzachten. Mönchengladbach blijft zo Wolfsburg -de nummer twee in de stand- onder druk zetten, dat later nog speelt tegen op het veld van Hamburg.