MPH wil favorietenrol niet opnemen: "De overlevingskansen zijn nog steeds dezelfde"

MPH wil favorietenrol niet opnemen: "De overlevingskansen zijn nog steeds dezelfde"
Foto: © Photonews

Club Brugge hoopt vanavond geschiedenis te schrijven in Oekraïne. Na het scoreloos gelijkspel tegen Dnipro Dnipropetrovsk uit de heenwedstrijd kan een doelpuntje genoeg zijn voor blauw-zwart om door te stoten naar de halve finale van de Europa League. "Maar dat verandert niets aan onze kansen."

Cédric De Volder in Kiev

Michel Preud'homme liet vorige week zijn licht al schijnen over de overlevingskansen van Club Brugge. En die kansen zijn na het scoreloos gelijkspel van een weekje geleden niet veranderd.

"Ik denk dat de kansen nog steeds vijftig-vijftig zijn", aldus de Luikenaar. "Het was belangrijk dat we vorige week geen tegendoelpunt slikten. Maar dat verandert eigenlijk niets."

Het zorgt voor vertrouwen dat we Dnipro een paar keer uit evenwicht hebben gebracht

Nee? Trillende touwen in Oekraïne zijn bij deze wel van goudwaarde. "Onze opdracht is dan ook scoren. (lacht) Dan moet Dnipro al twee goals maken, hé. En we hebben de voorbije maanden bewezen dat we goed bij schot zijn op verplaatsing."

"Het zorgt dan ook voor vertrouwen dat we Dnipro vorige week een paar keer uit evenwicht hebben gebracht", besluit Preud'homme. "Maar langs de andere kant: ook zij kregen enkele kansen. Ik verwacht vanavond eigenlijk eenzelfde soort wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties