Zo kwam het tot een nek-aan-nekrace tussen Benteke en Lukaku

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Zo kwam het tot een nek-aan-nekrace tussen Benteke en Lukaku
Foto: © photonews

Met elk 41 goals zijn Romelu Lukaku en Christian Benteke sierlijk zij aan zij de beste Belgische schutters ooit in de Premier League. Hoog tijd om het Engelse parcours van de twee Rode Duivels onder de loep te nemen.

Lukaku stak in de zomer van 2012 het Kanaal over. Benteke volgde een jaar later. Nadat Big Rom zich een jaar op (of naast) de bank nestelde bij Chelsea, konden de twee aanvallers quasi gelijktijdig hun doelpuntenmachine op gang trekken.

Benteke kwam als een komeet binnen bij Aston Villa. Hij trof in zijn eerste seizoen bij de Villans meteen negentien keer raak. Lukaku deed bij zijn verhuur aan West Bromwich Albion nauwelijks onder met zeventien rozen.

In het tweede jaar over de Plas sloeg het noodlot toe bij Big Ben. De nummer 1 van Marc Wilmots scheurde enkele maanden voor het WK zijn achillespees af. Weg mundial, weg kans om zijn stats (tien goals) aan te schroeven.

Zijn concullega had de smaak van het uitlenen te pakken en trok naar Everton. Daar bevestigde het jeugdproduct van Anderlecht door de touwen vijftien keer te doen trillen.

In hun derde jaar doen de twee topspitsen nauwelijks voor elkaar onder. Terwijl Lukaku van in het begin zijn goaltjes meepikte, sloeg de motor van Benteke pas laat aan. Over drie speeldagen weten we wie zich tijdens de zomermaanden tot beste Belgische PL-schutter mag kronen. (DG)

PL-seizoen

Christian Benteke

Romelu Lukaku

2012 - 2013

19

17

2013 – 2014

10

15

2014 - 2015

12

9

TOTAAL

41

41


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties