Reactie Gent overklaste Anderlecht fysiek: "En woensdag is het weer in het bos te doen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Gent overklaste Anderlecht fysiek: "En woensdag is het weer in het bos te doen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent begon dramatisch aan de wedstrijd op Anderlecht, maar zette dat in de tweede helft met glans recht. De fysieke paraatheid van de Buffalo's speelde daarin een grote rol. Gent kon blijven lopen, bij Anderlecht was het puffen geblazen.

Sander De Graeve in Anderlecht

"We wisten dat het bij Anderlecht meteen vollenbak zou zijn in het begin", aldus Thomas Foket. "We hebben ons toen laten pakken en dat is spijtig." Na de rust kwam Gent er wel door en werd Paars-wit zelfs fysiek onder de voet gelopen.

Je hebt de hele ploeg nodig, als slechts de helft fysiek sterk is, lukt het niet

"Het is een beetje het stokpaardje van de coach, hé. We lopen veel, woensdag is het weer in het bos te doen(lacht). Maar je ziet dat het oplevert. Je ziet dat we die druk kunnen houden tot het einde van de wedstrijd. Als maar de helft fysiek sterk is, lukt dat niet. Je hebt de hele ploeg nodig."

Ook Depoitre merkt het voordeel van de lastige voorbereiding: "Je kon zien dat Anderlecht meer afzag dan ons. We hebben er veel op gewerkt, hé." In België legden vooral Vanhaezebrouck en Muslin er stevig de pees op in de voorbereiding. Het is afwachten wanneer de rest volgt.

Gillet merkte het alvast. "Ze hebben ons fysiek overklast", liet de middenvelder van Paars-wit optekenen. "Echt iedereen was moe aan het einde van de wedstrijd", voegde Sylla daar nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties