Fellaini, de nieuwe nummer 10 van 'King Louis'

Fellaini, de nieuwe nummer 10 van 'King Louis'
Foto: © Photonews

Als Louis van Gaal gisteren voor iemand een knieval wou maken, dan zal het wel voor Marouane Fellaini geweest zijn. Zijn middenvelder had net een derde goal voor Manchester United tegen Club gemaakt. "Hij was belangrijk, zoals hij al zoveel voor mij geweest is", lachte Van Gaal breed achteraf.

De manier waarop Van Gaal praat over de Rode Duivel laat amper ruimte voor interpretatie. Fellaini gaat een belangrijke rol krijgen in het systeem van 'De IJzeren Tulp'. Nochtans waren er al speculaties aan de gang dat de rol van de krachtige middenvelder beperkt zou worden door de komst van Bastian Schweinseiger en Morgan Schneiderlin.

Maar die twee zullen meer met elkaar in concurrentie gaan dan met Fellaini. Het ziet er immers naar uit dat Adnan Januzaj de grootste concurrent van Fellaini zal worden. Van Gaal ziet hem liever in een centrale rol achter de diepe spits dan op de flank.

Concurrentie? Ja, Januzaj

Op de nummer 10 dus, een plaats die hij al gereserveerd lijkt te hebben voor 'Big Fella'. Met hem achter de spits heeft United immers meer controle over het spel. Dat hij ook nog een ongelooflijk gevaarlijk wapen voor doel blijkt te zijn, is mooi meegenomen.

Met de huidige 4-2-3-1 die Van Gaal op het veld neerzet, kan Fellaini heel wat in de pap te brokkelen hebben achter de spits. Carrick, Bastian, Schneiderlin en Herrera zullen het moeten doen met de twee overgebleven plaatsjes. Januzaj en Fellaini moeten, naargelang de wedstrijd er om vraagt, hun eigen kwaliteiten op de 'tien' tentoonspreiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties