Andiamo: Juventus tegen de rest, hartje ophalen aan de Belgen

Andiamo: Juventus tegen de rest, hartje ophalen aan de Belgen
Foto: © photonews

In de Jupiler Pro League zitten we al aan speeldag 5, maar ook de Serie A trekt zich dit weekend (eindelijk) op gang. En het wordt een seizoen om duimen en vingers vanaf te likken. We voorspellen spanning, sensatie en hoofdrollen voor Belgen.

Door Aernout Van Lindt

Juventus staat opnieuw met stip op één genoteerd als er over de titel gesproken wordt. De regerende kampioen was al sterk en blijft sterk. De selectie staat als een huis en het zijn de andere teams die dus met serieuze moves zullen moeten komen om de Oude Dame van de troon te stoten.

Uitdagers

Maar: er zijn wel een flinke resem ploegen die gewapender dan ooit zijn om de strijd met Juve aan te gaan. Vanuit Romeinse kant azen zowel AS Roma als in mindere mate Lazio op eerherstel, terwijl ook Internazionale en AC Milan de strijd aangaan. 

Veel uitdagers dus voor Juventus, want ook Napoli mag je eigenlijk nooit helemaal uitvlakken. De strijd om de Europese tickets zou dus wel eens minstens zo spannend kunnen worden als de strijd om de titel. 

Grootste transfers

Milan haalde Bacca en Luiz Adriano binnen, Inter deed met Miranda, Kondogbia en Jovetic ook meer dan zijn duit in het zakje. En bij Juventus was er heel veel activiteit: Vidal en Pirlo vertrokken, Mandzukic en Khedira kwamen onder anderen.

Het maakt het nieuwe seizoen enkel maar interessanter, want het wordt genieten van flink wat nieuwe namen. Wij kijken natuurlijk voornamelijk uit hoe Bacca zal aarden in zijn nieuwe competitie.

Belgen om in de gaten te houden

En dan zijn er nog de drie Belgen die de Serie A dit seizoen zullen opleuken, al kan er de komende tien dagen wat betreft Dries Mertens altijd nog wel een transfer uit de bus vallen.

Mertens moet als supersub eens te meer Napoli helpen dansen, terwijl Nainggolan een erg belangrijke rol zal krijgen binnen AS Roma. Als de Rode Duivel kan schitteren, dan zullen de Romeinen dicht bij de prijzen zijn. Paul-José Mpoku moet Chievo naar veilige wateren loodsen.

Eerste speeldag

22 augustus

Hellas Verona - Roma
Lazio - Bologna

23 augustus

Juventus - Udinese
Empoli - Chievo
Fiorentina - Milan
Frosinone - Torino
Internazionale - Atalanta
Palermo - Genoa
Sampdoria - Carpi
Sassuolo - Napoli
 

Wie wordt kampioen?

Een gokje wagen op Juventus, daar hangt vanzelfsprekend het minste risico aan vast. Als je 60 euro inzet op een titel van Roma, dan kan je al zomaar eventjes 390 euro verdienen. Nog geen account bij Unibet? Geen nood, via DEZE LINK kan je er eentje aanmaken en krijg je een welkomstbonus van 60 euro.

Wie pakt volgens u de titel?

29%
43%
14%
0%
0%
14%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties