Beerschot-Wilrijk begint met 9 op 9: "Bevestiging van wat we al wisten"

Beerschot-Wilrijk begint met 9 op 9: "Bevestiging van wat we al wisten"
Foto: © Photonews

Woensdag wacht Tienen, dit weekend Berchem Sport. Dan zullen we al een eerste round-up kunnen maken van de titeldromen van Beerschot-Wilrijk in derde klasse. Met 9 op 9 schoot het team van Urbain Spaenhoven wel geweldig uit de startblokken. "Maar we zijn er nog lang niet", waarschuwt hij.

Door Aernout Van Lindt

"Het was een voorbereiding met ups en downs", geeft Urbain Spaenhoven toe aan Voetbalkrant.com. "En de tegenstanders zijn ook weer een stapje hoger dan vorig jaar. Bovendien verwachten de Beerschotfans ook gewoon heel veel."

6000 abonnees? Fantastisch, maar het schept ook een verwachtingspatroon

En over heel veel gesproken: ze zijn ook met een waanzinnig aantal: "Als je hoort dat we boven de 6000 abonnees zitten, dat doet wel iets natuurlijk. Maar het schept ook een verwachtingspatroon."

Maar de start is goed: "9 op 9, dat is fantastisch. Veel beter kan je niet doen", kon er een lachje af bij de coach van Beerschot-Wilrijk. "Het is een opsteker, maar ook de bevestiging van wat we al wisten: we hebben kwaliteiten."

Voor tegenstanders is spelen tegen Beerschot-Wilrijk het event van het jaar

"Maar: de tegenstanders zijn echt wel beter. Er zitten veel spelers bij de tegenstanders die al van eerste klasse hebben geproefd, de concurrentie wordt zwaarder en zwaarder. Als we nu kansen weggeven, worden ze sneller afgemaakt. Dus we moeten oplettend zijn."

Toch heeft Spaenhoven vertrouwen richting de match tegen Tienen en de rest van het seizoen: "Het mag dan wel voor andere teams het event van het jaar zijn om tegen ons te spelen, qua ploeg zijn wij ook sterker dan vorig seizoen natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties