Zenit krabbelt recht ondanks own goal Lombaerts

Zenit St.-Petersburg, de tegenstander van AA Gent in de Champions League, heeft op de achtste speeldag in Rusland 2-2 gelijkgespeeld tegen leider CSKA Moskou. Onder meer door een own goal van Nicolas Lombaerts liep CSKA uit tot 2-0, maar Witsel en co konden de rug toch nog rechten.

Voor Lombaerts was er nog eens een basisplaats weggelegd, maar na negen minuten had hij de bal al in eigen doel geplaatst. Redelijk dramatisch, want halverwege de eerste helft werd het al 2-0 via Doumbia.

Nog voor de rust milderde Hulk vanop elf meter en in de slotfase zorgde Smolnikov voor de 2-2. Eerder had Dzagoev de kans om Moskou op een geruststellende 3-1 te brengen, maar doelman Lodygin redde zijn penalty. CSKA heeft nu 22 punten en verliest voor het eerst dit seizoen punten, Zenit is derde met zestien punten.