Genk in vrije val, Peter Maes moet reageren

Robby Morren
Robby Morren
| 49 reacties
Genk in vrije val, Peter Maes moet reageren
Foto: © Photonews

Genk ging in één week van de hemel naar de hel. Drie nederlagen, 9 tegengoals. De sfeer is helemaal omgeslagen in de Cristal Arena op 8 dagen tijd. Peter Maes moet met oplossingen komen.

Vrijdag 23 oktober: Racing Genk kan de leidersplaats pakken als het tegen Moeskroen wint. Vrijdag 30 oktober: KRC verliest zijn derde wedstrijd op rij, kansloos tegen hekkensluiter Lokeren en moet naar onder kijken en de zesde plaats delen.

In de eerste maanden van het seizoen bouwde Genk een ijzersterke thuisreputatie op, maar daar blijft na de wanprestaties tegen Moeskroen en Lokeren niets meer van over. "Zo geraak je snel in verval", stelde Peter Maes vast.

Genk incasseerde tegen de twee teams uit de rechterkolom liefst 7 goals in eigen huis en scoorde er zelf geen enkele. De offensieve onmacht en de defensieve blunders werden pijnlijk duidelijk. De goede wil en de inzet waren er wel, maar het collectief was zoek.

Werk dus, veel werk zelfs voor Peter Maes. "Er dringt zich een serieus gesprek op", kondigde hij aan. Met een verplaatsing naar Club Brugge in het vooruitzicht is dat geen overbodige luxe. De spelers kijken dan ook in zijn richting.

"We hebben veel jongeren in onze ploeg, ik wist dat het een moeilijk seizoen zou worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat onze coach de antwoorden zal vinden", klinkt het hoopvol bij Julien Gorius. Of hij gelijk heeft, zullen we zondag al kunnen vaststellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties