De talentenfabriek van Barcelona: Sergi Roberto, Munir El Haddadi en co
Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Sergi Roberto en Munir El Haddadi, exponenten van de jeugdacademie van Barcelona

De talentenfabriek van Barcelona: Sergi Roberto, Munir El Haddadi en co

De jeugdacademie van Barcelona bracht al heel wat wereldsterren voort. De voorbije jaren kocht de Catalaanse grootmacht echter heel wat talent in, waardoor het voor de jeugd niet altijd makkelijks is om door te breken.

Mede door de blessuregolf bij Barça zijn er dezer dagen wel weer enkele jonge talenten die de stap lijken gezet te hebben. Het blijft natuurlijk afwachten of ze effectief kunnen bevestigen en echt tot een vaste waarde kunnen uitgroeien.

Sergi Roberto

De man die daar het dichtste bij staat is Sergi Roberto. De 23-jarige middenvelder maakt al enkele jaren deel uit van de A-kern van de Catalanen en maakte zijn debuut zelfs al in 2010. In december 2011 scoorde hij zijn eerste doelpunt, in de Champions League tegen BATE, maar pas nu lijkt hij er echt helemaal te staan. 

Volgens Whoscored was hij dit seizoen al twee keer de man van de match, en hij was ook al goed voor één doelpunt (in de Champions League) en drie assists. Zijn heerlijke assists tegen Getafe gingen de wereld rond, maar hij liet al veel meer mooie dingen zien dit seizoen. 

Munir El Haddadi

Munir El Haddadi is een van die spelers die wel eens de nieuwe Messi wordt genoemd. Vorig seizoen ging het even heel snel voor de intussen 20-jarige Spanjaard van Marokkaanse afkomst.

Bij zijn debuut op de openingsspeeldag van La Liga vorig seizoen scoorde hij meteen, goed anderhalve maand later speelde hij voor het eerst bij de U21 van Spanje en vier dagen later was er al zijn interlanddebuut. Nadien kende hij echter een terugval.

De voorbije weken is Munir El Haddadi weer helemaal boven water gekomen. Tegen BATE liet hij bijzonder mooie dingen zien en Luis Enrique beloonde hem daarvoor met een basisplaats tegen Villarreal.

Sandro Ramirez

Een leeftijdsgenoot van Munir is aanvaller Sandro Ramirez. De aanvaller moet het tot nog toe vooral doen met invalbeurten, al mag hij tegen de mindere goden ook al eens starten. Hij zit dit seizoen aan 268 minuten in La Liga en leverde daarin één assist af.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties