Beerschot-Wilrijk dient klacht in en wil promoveren bij titel

Beerschot-Wilrijk dient klacht in en wil promoveren bij titel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk wil - als het de titel pakt - een effectieve promotie. En dat wil het ook voor de rechtbank afdwingen. Door de competitiehervorming zou de derdeklasser bij een kampioenschap immers nog steeds twee reeksen boven zich krijgen.

“De club kan zich niet akkoord verklaren met de competitiehervorming zoals die nu op tafel ligt”, stelt Carl Hendrickx, advocaat van Beerschot Wilrijk, in Het Nieuwsblad. “Beerschot speelt nu in derde klasse. Er staan dus nog twee reeksen erboven, tweede en eerste klasse."

"Er wordt met de hervorming een onderscheid gemaakt tussen enerzijds het ‘Betaald Voetbal’ (reeksen 1A en 1B) en anderzijds het ‘Amateurvoetbal’. De huidige tweede klasse wordt dus afgeschaft en in de plaats komt naast de afdelingen 1A en 1B een nieuw in het leven geroepen eerste amateurreeks."

"Rechtstreeks gevolg van deze hervorming is dat na het huidig seizoen de kampioenen van derde klasse niet kunnen promoveren naar de niet langer bestaande tweede klasse, en evenmin naar de nieuwe klasse 1B. Als Beerschot dit seizoen kampioen wordt, is er dus geen sprake van promotie, want er blijven nog steeds twee reeksen boven Beerschot."

Beerschot Wilrijk wordt het recht ontnomen om in concurrentie te treden met clubs uit het betaald voetbal

“Daarom hebben we een klacht ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit. De competitiehervorming maakt een inbreuk op het algemeen verbod op mededingingsbeperkende overeenkomsten."

"De Pro League beoefent een economische activiteit en is dus een onderneming waarop de mededingingswetgeving van toepassing is. Beerschot Wilrijk wordt het recht ontnomen om in concurrentie te treden met clubs uit het betaald voetbal."

"Het blijft wachten op een uitspraak van dit rechtscollege, we verwachten die toch nog voor het einde van dit jaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties