Dries Mertens topschutter in Europa League: waar gaat dat eindigen?

Caroline Tonnelier en Hermès Van Damme
| 0 reacties
Dries Mertens topschutter in Europa League: waar gaat dat eindigen?
Foto: photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het klinkt bekend in de oren: in de Serie A is hij geen titularis, maar in Europa krijgt hij wel het vertrouwen. Met succes: Dries Mertens scoorde intussen al vijf keer in de Europa League. Is dat slechts het begin voor onze Rode Duivel?

Net als vorig seizoen onder Benitez is Dries Mertens ook bij Napoli vooral een man voor Europa. Dat betekent minder speeltijd, maar wel kansen om zich in de kijker te spelen. 

Afgelopen seizoen stond Mertens in 11 van de 14 matchen van de Partenopei in de basis. Napoli won acht keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Onze landgenoot scoorde vier keer en gaf ook drie assists.

In drie matchen was hij er dus niet bij: de eerste wedstrijd wegens blessure en de twee halve finales. Toeval of niet: de dubbele confrontatie met Dnipro Dnipropetrovsk werd het eindpunt voor Napoli. 

Ook dit seizoen schittert Driesje op de Europese velden. Hij was in elke wedstrijd die hij speelde beslissend. Hij maakte Club Brugge af met twee doelpunten en een assist. Ook tegen Legia trof hij raak. Daarna viel hij geblesseerd uit.

Donderdagavond vierde Mertens zijn terugkeer. Opnieuw was hij de uitblinker. Tegen Legia gooide hij met twee goals en een assist alweer hoge ogen. Van een geslaagde comeback gesproken! Het leverde hem overigens een plaatsje in het type-elftal van de speeldag op. 

Waar gaat dat eindigen? 

De cijfers liegen er niet om: vijf goals en twee assists. Kan Mertens zijn team naar de finale leiden? Daarvoor is in de eerste plaats continuïteit nodig. Bovendien is de tegenstand niet van de poes, al is het de vraag welke ploegen zich écht zullen opladen voor de Europa League. 

Napoli in elk geval wel: de Italianen hebben de Europese beker als doel gesteld. Met Dries Mertens als topschutter? Laat ons dromen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties