Beerschot-Wilrijk wil zo snel mogelijk naar eerste: "Verhoging budgetten absoluut nodig"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
Beerschot-Wilrijk wil zo snel mogelijk naar eerste: "Verhoging budgetten absoluut nodig"
Foto: © SC

Volgend seizoen wordt erg belangrijk voor de toekomst van Beerschot-Wilrijk. De Antwerpse club wil dan immers de promotie naar 1B afdwingen. Nadien wil men zo snel mogelijk naar eerste klasse, maar daar is wel een kapitaalsinjectie voor nodig.

De ambities van de derdeklasser zijn duidelijk. Omdat promotie omwille van de competitiehervorming niet mogelijk is, moet Beerschot-Wilrijk ervoor zorgen dat het bij de eerste twee eindigt. Zo dwingen ze automatisch een plaatsje af in de Super-amateurliga, waar ze voor de promotie naar 1B kunnen strijden. 

"Concurrentievervalsing"

Dat de club niet blij is met de hervormingen is bekend: concurrentievervalsing. "Als je ambitieuze clubs zoals de onze bij voorbaat al uitsluit van promotie, is dat weinig sportief."

In hun strijd tegen de hervormingen hadden ze gehoopt op meer steun. "Het zou trouwens sportief zijn, mochten de andere Antwerpse clubs die hervorming mee met ons aanvechten", aldus Walter Damen.

Beerschot-Wilrijk zo snel mogelijk naar eerste

De ambities voor volgend seizoen moeten ze kunnen waarmaken met een verhoging van het budget met een kwart. Daarna wil men op het Kiel echter zo snel mogelijk naar eerste klasse.

Ploegen die momenteel in tweede klasse aan de top meedraaien beschikken over een budget van 3,5 tot 4 miljoen euro. De huidige (sportieve) omzet van de club bedraagt twee miljoen euro. 

"Beerschot is geen club die een figurantenrol wil spelen. We willen meteen vol voor de promotie gaan en dan is een verhoging van onze budgetten absoluut nodig", aldus Walter Damen in Gazet van Antwerpen. Een verdubbeling is daarvoor de doelstelling. 

Realistisch beleid blijft eerste prioriteit

De club wil wel in de eerste plaats een realistisch beleid blijven voeren. Als de nodige investeerders zich aanbieden, denkt men eraan de structuur te veranderen: van de huidige vzw naar een cvba bijvoorbeeld. Voorzichtigheid is echter de boodschap bij de zoektocht naar nieuwe fondsen. 

"We zullen de club nooit volledig uit handen geven aan een mysterieuze miljonair. Uiteraard kunnen mensen die willen investeren, deel uitmaken van de cvba en hun zeg doen. Maar wie op de club komt aankloppen, zal moeten aantonen dat hij goede bedoelingen heeft met de club. Onze eigenheid geven we niet op."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties