Komt het EK door de meest recente aanslagen in het gedrang?

Redactie
| 3 reacties
Komt het EK door de meest recente aanslagen in het gedrang?
Foto: © photonews

Door de aanslagen in Brussel van dinsdagmorgen rijst ook opnieuw de vraag of het wel zinnig is om het EK in Frankrijk van komende zomer te laten doorgaan. In Frankrijk zijn ze door de meest recente aanslagen nog wat meer op hun hoede.

Na een veiligheidsvergadering over het Europees kampioenschap gaf minister van Binnenlandse Zaken Bernard Caseneuve meer uitleg. “De aanslagen in Brussel herinneren ons aan het dreigingsniveau waar we in het kader van het EK mee geconfronteerd zijn.”

"Sinds de aanslagen van januari 2015 is het niveau al bijzonder hoog en dat kan je ook niet blijven verhogen", aldus Caseneuve nog.

Alles zo veilig mogelijk laten verlopen

Voorlopig is er van een afgelasting van het toernooi geen sprake, maar het spreekt voor zich dat de organisatie en de Franse regering er alles zullen aan doen om het toernooi zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat lieten de Fransen al weten na de aanslagen die plaatsvonden tijdens de interland Frankrijk-Duitsland.

Fanzones

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken komen er op het EK deze zomer gewoon fanzones. Die zones zullen wel extra bewaakt worden vertelde Bernard Cazeneuve. De UEFA betaalt 3 miljoen van de 17 miljoen euro die nodig is om alle maatregelen te bekostigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties