Sterk Bayern superieur tegen kwakkelend Schalke en de treble is in zicht

Jaap Vreeke

In München heeft nummer één in de Bundesliga, Bayern, makkelijk afgerekend met nummer 7, Schalke 04. De bezoekers zagen Robert Lewandowski 2 keer scoren waarna Arturo Vidal de wedstrijd besliste met de 3-0.

Bayern München staat op een comfortabele eerste plaats in de Bundesliga. De tweede plek is voor Borussia Dortmund dat tien punten achter Der Rekordmeister staat. Dortmund neemt het zondag op tegen Hamburger SV.

Schalke 04 kwam er op bezoek in München niet aan te pas, toch wist Lewandowski pas in de 54e minuut de score te openen voor de thuisploeg. Tien minuten later wist de Pool de 2-0 tegen de touwen te koppen. Dat doelpunt was alweer de 38e van het seizoen voor de spits, waarmee hij een persoonlijk record neer wist te zetten.

Treble?

Arturo Vidal besliste het duel in de 74e minuut door na een mooie actie van invaller Franck Ribéry de 3-0 binnen te schieten. Deze overwinning brengt de titel heel dicht bij voor Bayern, ook zijn ze nog in de race voor de Duitse Beker én voor de Champions League. De treble is dit seizoen dus zeker mogelijk.