Top&Flop De eerlijkheid van Odoi en een krachtig Anderlecht versus de defensie van Essevee en Joeri
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
De eerlijkheid van Odoi en een krachtig Anderlecht versus de defensie van Essevee en Joeri
Foto: © Photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Denis Odoi

Winnen en aan de leiding staan in play-off 2? Dan krijg je meestal halfbelegen reacties over dat de punten vooral belangrijk zijn en dat er nog veel ambitie is voor de komende weken.

Maar niet met Denis Odoi: hij doet niet aan scorebordjournalistiek en is iemand die altijd zegt wat hij denkt, ook nu. Mogelijk dat een paar van zijn ploegmaats het niet graag zouden lezen, maar daar trekt hij zich niet veel van aan.

Anderlecht op de power voorbij Club Brugge

Grinta, werkkracht en doorzettingsvermogen. No sweat, no glory, u weet dat wel. Dé manier waarop blauw-zwart het spel de laatste weken speelt is weinig oogstrelend, maar het leek wel een absolute manier om de titel binnen te rapen.

Maar: in het Astridpark was Anderlecht plots ook op de power aan het spelen. Na enkele tikjes te hebben geïncasseerd, kwam het er op drive zelf beter uit. Een verdiende overwinning al bij al, die de spanning in de play-offs ook helemaal terugbrengt.

FLOP

Ey Joeri!

Joeri Van De Velde kreeg de geest weer. Een op zich vrij leuke partij in play-off 2 toch nog laten ontsporen? Faut-le-faire. Maar de eigengereide Joeri - enkel voor hem kunnen we dat gebruiken op onze site - floot niet minder dan 51(!) fouten.

Niet dat de hij de enige ref was die zwak acteerde: wat Smet weer allemaal floot en niet floot in Zulte Waregem - Racing Genk? Resultaatbepalend was het misschien niet, maar het is allemaal toch maar niveau van play-off 3. En dat bestaat niet meer.

Essevee-kaas met gaatjes

Zulte Waregem moest het tegen Racing Genk stellen zonder Karim Essikal en Christophe Lepoint. Ook al wilden ze daar achteraf geen excuses in zoeken, het was toch een duidelijk gemis.

De verdediging die tijdens de reguliere competitie 50 goals slikte, kon het niet bolwerken en na een kwartier was het al 0-2. Weg balans, weg Europese dromen mogelijk ook.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties