Overzicht buitenland: PSG pakt tweede prijs, Internazionale en Udinese zorgen voor unicum

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Overzicht buitenland: PSG pakt tweede prijs, Internazionale en Udinese zorgen voor unicum
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSG was in de competitie veel te sterk voor de concurrentie, maar wil zijn palmares graag nog wat verder uitbreiden. Dat kon in de Coupe de la Ligue.

Daarvoor moest de landskampioen wel voorbij ploeg in vorm Lille. En dat werd niet eenvoudig. Dankzij een doelpunt van Pastore kort voor de rust kon PSG wel met een voorsprong de rust in, maar Lille bleef niet bij de pakken zitten.

Sidibé maakte er kort van de pauze 1-1 van en alles was dus te herdoen. Toen PSG met tien man kwam te staan, zag Marc Coucke het helemaal zitten. Maar ondanks de numerieke minderheid waren het de hoofdstedelingen die met de zege aan de haal gingen. Niet Ibrahimovic, maar wel Di María was dit keer de matchwinnaar.

Unicum in Milaan

Internazionale won met 3-1 van Udinese en blijft zo stiekem dromen van de derde plaats. Deze wedstrijd zal echter vooral de geschiedenis ingaan omwille van een unicum. Er stonden veertien nationaliteiten aan de aftrap in Milaan, een unicum in de Serie A. Nog opvallender: geen enkele Italiaan stond in de basis.

Inter: Handanovic (Slovenië); Nagatomo (Japan), Miranda (Brazilië), Murillo (Colombia), Juan Jesus (Brazilië); Brozovic (Kroatië), Felipe Melo (Brazilië), Kondogbia (Frankrijk); Biabiany (Frankrijk), Icardi (Argentinië), Jovetic (Montenegro)

Udinese: Karnezis (Griekenland); Felipe (Brazilië), Danilo (Brazilië), Wague (Mali), Widmer (Zwitserland); Badu (Ghana), Kuzmanovic (Servië), Bruno Fernandes (Portugal), Edenilson (Brazilië); Thereau (Frankrijk), Duvan Zapata (Colombia)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties