Belgen van FC Eindhoven stranden op één horde van de Eredivisie

Diederik Geypen
| 1 reacties

Het heeft niet mogen zijn voor de elf Belgen van FC Eindhoven. In de halve finales richting Eredivisie konden de Brabanders hun gunstige uitgangspositie tegen NAC Breda niet verzilveren.

De return kon niet slechter beginnen voor onze landgenoten. Na nog geen minuut spelen scoorde de Macedoniër Uros Matic de 1-0. Alles te herdoen dus na de 1-0 van vrijdag in Eindhoven.

Eén doelpunt zou volstaan voor FCE, maar op slag van rust verdubbelde de thuisploeg de score via Sjoerd Ars. De blauw-witten, die met zes Belgen aan de aftrap verschenen moesten na rust komen en deden dat ook.

De broodnodige goal valt niet

Via de boomlange invaller Marko Mitrovic probeerden de bezoekers de boel te forceren, maar ook NAC loerde gevaarlijk op de counter. Doelman Ruud Swinkels kwam enkele keren prima tussenbeide.

NAC ging in het slot nog met tien man verder na rood voor Enes Unal, maar daar kon Eindhoven niet van profiteren. De Parel van het Zuiden speelt zo de finale om promotie naar de Eredivisie. De Eindhovense talenten blijven in de Jupiler League.