VIDEO: Zo hou je je ploeg uit degradatie! Deze inspirerende speech moet je gezien hebben

Redactie
| 5 reacties
VIDEO: Zo hou je je ploeg uit degradatie! Deze inspirerende speech moet je gezien hebben

Toulouse redde zich op de laatste speeldag in een knotsgekke wedstrijd van de degradatie. Voor de match gaf trainer Pascal Dupraz een enorm inspirerende speech, waarvan de beelden nu terecht de wereld rondgaan. Z贸 hou je dus je ploeg van de degradatie! Bekijk de video hier.

Toulouse moest koste wat het kost de laatste wedstrijd van het seizoen winnen, wilde ze in eerste klasse blijven. Het ging op bezoek bij Angers en kwam al snel op achterstand. Na een gemiste penalty van de degradatiekandidaat leek het helemaal te gaan mislopen voor de ploeg van Pascal Dupraz.

Knotsgekke slotfase

In de tweede helft kwamen de paarshemden op gelijke hoogte, maar een kwartier voor tijd knalde Saïd Benrahma Angers weer op voorsprong. Het leek voorbij totdat Toulouse in twee knotsgekke minuten de wedstrijd nog naar zich toetrok. Trainer Dupraz had zijn soldaten op spectaculaire wijze klaargestoomd voor de wedstrijd, met succes.

Vooraf

"Jullie verdienen de redding - al tweeënhalve maand vertel ik jullie dat jullie zich gaan handhaven in de Ligue 1. Jullie hebben de fysieke, mentale en technische capaciteiten om het te doen. Nú is het moment aangebroken dat het moet gebeuren. Niet morgen, niet gisteren. NÚ", pompte Dupraz zijn jongens op een overtuigende manier moed in.

Deze supporters kijken ernaar uit jullie te omhelzen

-Pascal Dupraz

De 53-jarige coach zette zijn woorden nadien kracht bij met opgenomen boodschappen van supporters "die van jullie houden". "Van klein tot groot: ze kijken ernaar uit om jullie te omhelzen." De speech van de trainer kwam stevig binnen bij de spelers. Zélfs de ruwste bolsters kregen het moeilijk en pinkten een traan weg. Dupraz' uitspraken misten hun doel niet.

Bekijk hier de insprirerende speech:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties