Club-voorzitter wil de Belgische voetbalbond op deze manier uit de rode cijfers halen

Maarten Pottie
| 76 reacties
Club-voorzitter wil de Belgische voetbalbond op deze manier uit de rode cijfers halen
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

4,5 miljoen euro verlies, dat was het bedrag dat de KBVB bekend moest maken. Club-voorzitter Bart Verhaeghe start binnenkort als ondervoorzitter van de voetbalbond en hij stelde zijn plan voor om de organisatie weer rendabel te maken.

Hoe de KBVB aan die slechte cijfers komt, dat kunt u HIER nog eens herlezen. Met Verhaeghe wil de bond een nieuwe start nemen. Samen met bondsvoorzitter François De Keersmaecker bracht hij zowel de prof- als amateurclubs samen om iedereen op een lijn te krijgen, dat schrijft ​HLN. Donderdag kwam hij met een zevenpuntenplan naar buiten.

Het plan

Verhaeghe wil per twee jaar budgetteren, van toernooi naar toernooi. Bovendien moet de rekening kloppen zonder kwalificatie voor het EK of WK in te rekenen, dat mag enkel als bonus dienen. Hij wil ook de premies van de spelers en staf afromen, daarover zal hij met de Rode Duivels samenzitten na het Europees kampioenschap.

Via onder meer slimme sponsordeals wil Verhaeghe meer geld halen uit thuismatchen van onze nationale ploeg. De bond moet zich ook enkel met zijn kerntaken bezighouden, geen dure promocampagnes of buitenlandse campings meer.

Het controlesysteem dat CEO Gérard Linard introduceerde, met bestelbonnen en dubbele controles, wil Verhaeghe verder uitbouwen. Tot slot moet het dure oefencentrum in Tubeke meer gebruikt worden, De Keersmaecker zweerde dat hij Wilmots wel zover zou krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties