Meer druk op schouders Origi dan twee jaar geleden: "Mensen vergeten soms dat hij nog maar 21 is"

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
Meer druk op schouders Origi dan twee jaar geleden: "Mensen vergeten soms dat hij nog maar 21 is"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Divock Origi kon nog niet veel laten zien op dit EK. Lukaku is immers de vaste waarde in de spits. Het is sowieso een heel andere situatie dan twee jaar geleden.

Toen was de selectie van Origi een grote verrassing en was er van druk amper sprake. Intussen kent iedereen Divock Origi en zijn de verwachtingen veel hoger.

"Het is een ander gevoel dan twee jaar geleden. Hij heeft twee jaar meer ervaring. Er is ook meer druk omdat de mensen meer van hem verwachten. Nu weten de mensen wat hij kan en hij moet die verwachtingen inlossen", aldus vader Mike tegenover TVL.

En toch. Divock Origi is nog altijd piepjong. "Mensen vergeten soms wel dat hij nog maar 21 jaar is. Maar dat geeft aan dat mensen veel in hem zien."

"Voor mij is hij een diepe spits en hij wil daar ook spelen" - Mike Origi over zoon Divock

In de spits krijgt Lukaku dus de aanval, maar Origi wordt ook weleens ingezet op de flanken. Niet meteen zijn geprefereerde positie, al doet hij er niet moeilijk over.

"Hij is een diepe spits. Al van toen hij klein was wilde hij in de spits spelen. Hij heeft ook andere kwaliteiten. Hij is snel, technisch sterk en kan een man uitschakelen. Dat is soms een nadeel voor hem, omdat ze zeggen dat hij ook op de flank kan spelen. Voor mij is hij een diepe spits en hij wil daar ook spelen", zo is Mike Origi erg duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties