Zeven vette jaren met Liverpool: waarom de fans mogen dromen na waanzinnige contractverlenging Klopp

Zeven vette jaren met Liverpool: waarom de fans mogen dromen na waanzinnige contractverlenging Klopp
Foto: © photonews

Jürgen Klopp nam een sabbatjaar, maar kwam daar voor Liverpool op terug. In zijn eerste interview toonde hij meteen waarom hij makkelijk punten zal scoren bij de fans van de club en bij het bestuur. Een klein jaar later tekende hij een waanzinnige contractverlenging.

Het stond als een paal boven water dat de coach tijd zal nodig hebben om iets neer te zetten met Liverpool, dat de fans veel verwachten en dat Klopp niet de makkelijkste coach is om mee om te gaan. Maar: hij scoorde in zijn eerste seizoen al goede punten. Bijzonder goede punten.

Dat hij nu een contractverlenging heeft getekend die hem nog zes jaar (tot 2022) aan de club weet te verbinden, dat mag waanzinnig genoemd worden. "We zijn aan het begin van onze reis, maar de connectie die we nu al voelen in deze fantastische plaats is waanzin. Dit is niet in woorden uit te drukken." We doen toch een poging.

Hondstrouw

Naar Engels model zal Klopp goed passen als manager bij Liverpool. Hij speelde meer dan een decennium voor dezelfde ploeg (Mainz) en werd er meteen coach voor zeven jaren. Daarna bleef hij zeven jaar bij Borussia Dortmund en sloeg hij verschillende andere clubs af.

Na het verloop de voorbije jaren bij The Reds willen ze maar wat graag een coach die de komende zeven jaar alles naar zijn hand zet. Zo voorspelden we in oktober al, zo komt het nu voorlopig uit.

Iets neerzetten en bouwen

Bouwen, dat doe je met een ploeg die je zelf naar je hand kan zetten. Dat is alvast de insteek van de Duitser. Hij wilde enkel de opvolger worden van Brendan Rodgers als hij de komende transferperiodes helemaal zijn zin mag doen. "Ik heb het eerste en het laatste woord", aldus de manager.

Maar iemand die Lewandowski, Hummels, Perisic en vele anderen beter heeft gemaakt. Wel die zal zeker zijn kans mogen gaan om de transfers binnen te lepelen die nodig zijn. Al is het maar om binnen enkele jaren prijzen te pakken. De hand van Klopp is duidelijk, hij wil spelers echt beter maken.

Fans nu al gepaaid

De supporters van Liverpool willen na meer dan een kwarteeuw zonder titel in de Premier League nog wel eens een hoofdvogel afschieten. Ook afgelopen seizoen zagen ze opnieuw met lede ogen aan dat het niets werd en dat ze nog een jaar langer zullen moeten wachten.

Maar het fanatisme van Klopp werkte wel aanstekelijk. De manier waarop in de Europa League een absolute ommekeer werd verzorgd? Het doet het beste vermoeden voor de komende jaren. De club gaat nu ook voor duurzaamheid en dat kan hen enkel ten goede komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties