STVV countert met communiqué de speculaties over zware enkelblessure van KRC Genk-winger Holly Tshimanga
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 25 reacties

STVV verdedigt zich na verhalen over het kunstgrasveld

STVV countert met communiqué de speculaties over zware enkelblessure van KRC Genk-winger Holly Tshimanga
Foto: © photonews

Holly Tshimanga (19) liep maandag in minuut 9 van de beloftenwedstrijd tussen STVV en KRC Genk een zware enkelblessure op. De Limburgse derby werd meteen gestaakt.

Hier en daar werd gesuggereerd dat Tshimanga geblesseerd raakte door het te droge kunstgras. Maar dat klopt niet, laat STVV nu in een communiqué verstaan.

"Het veld werd net voor de aftrap voldoende nat gespoten. STVV deelt mee dat haar nieuwe kunstveld door de universiteit Gent enkele weken geleden professioneel getest en goedgekeurd werd. Bij zulke testen worden balbots, balrol en sliding vergeleken met een natuurlijk grasveld in de maand mei. De waarden waren identiek", luidt de mededeling.

Het eerste zware ongeval

"In tegenstelling tot andere grasvelden hebben kunstgrasvelden steeds dezelfde eigenschappen, en is steeds perfect effen, zonder bobbels, modder of plassen. In de winter is het kunstgras nog steeds relatief zacht, daar waar sommige natuurgrasvelden bevriezen en zo hard worden als beton. Zoals te verwachten zijn er statistisch minder zware kwetsuren op een kunstgrasveld."

"Sinds STVV op kunstgras speelt (sinds 5 jaar) is dit het eerste zware ongeval, en dat heeft niets met het kunstgrasveld te maken. STVV betreurt uiteraard wat er met de jonge speler is gebeurd, en wenst Tshimanga een spoedig herstel toe."

Afgelopen vrijdag gaven STVV en Anderlecht elkaar partij op Stayen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties