Het belang van de Belgische coëfficiënt was nooit groter: "De UEFA probeert de kleintjes weg te drukken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 29 reacties
Het belang van de Belgische coëfficiënt was nooit groter: "De UEFA probeert de kleintjes weg te drukken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA zou plannen om de grotere landen extra garanties te geven op Champions League-voetbal. Hein Vanhaezebrouck reageerde op de persconferentie voor de Europese wedstrijd tegen Shkendija op die plannen.

"Het is eigenlijk een teken van zwakte", aldus Vanhaezebrouck. "Die ploegen hebben al zoveel financiële middelen uit de eigen competitie en dan nog zouden ze extra bescherming nodig hebben om er niet uit te gaan tegen ploegen als AA Gent."

De Amerikanen sturen toch ook geen tien sprinters naar de Spelen?

Het druist volgens Vanhaezebrouck in tegen alle principes van de sport. "Zo is het geen Champions League waarin de beste ploegen strijden, maar één waar de rijkste het tegen elkaar opnemen. In de Olympische Spelen doen toch ook geen tien Amerikanen mee?"

"Neen, daar organiseren ze de trials zodat enkel de allerbesten hun land vertegenwoordigen. Zo hebben al de andere landen ook nog een kans om erbij te zijn. Anders zouden er alleen maar Amerikanen en Russen deelnemen aan de meeste onderdelen."

"Ik hoop dat alle Belgische ploegen doorgaan, zeker nu de UEFA de kleintjes probeert opzij te drukken. Het is net als Racing Genk en Anderlecht onze taak om te proberen om door te stoten naar de groepsfase", sloot de oefenmeester af.

Bekijk hieronder een deel van de reactie van de Gentse coach. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties