Tielemans sluit af: "Als speler moet je het accepteren als de coach kritiek heeft, hij is de baas!"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 6 reacties
Tielemans sluit af: "Als speler moet je het accepteren als de coach kritiek heeft, hij is de baas!"
Foto: © photonews

Ze worden er bij Anderlecht half gek van dat er zoveel negativiteit wordt gespuid rond de club. René Weiler heeft er zijn buik van vol en om hem even op zijn positieven te laten komen, werd vrijdag Youri Tielemans naar de pers gestuurd. En ook hij wou liever over het positieve praten.

Eerst en vooral was er deze week het vertrek van Steven Defour. Veel waarnemers zagen hem als een cruciaal puzzelstuk in het organisatiewerk van René Weiler. Maar Tielemans denkt dat het op te lossen is. "We moeten het zonder hem doen hé", begon de nog steeds maar 19-jarige middenvelder. "Ik alleen moet zijn werk als aanjager niet overnemen, dat moeten we met heel de ploeg doen. En de ploeg is daar klaar voor."

Ik alleen moet het werk van Defour niet overnemen, dat moeten we als ploeg doen.

En dan was er één 'onverlaat' die niet één, niet twee, niet drie, maar vier keer op het onderwerp De Maio terugkwam. Na een 0-3-zege in Europa hadden ze het bij paars-wit liever anders gezien. Logisch ook, want ze willen de rust terug herstellen in het huis. En een mooie zege moest dat bespoedigen. Maar toch wou men nog weten wat de relatie van Tielemans met zijn coach is.

"Ik heb er een heel goeie relatie mee. We spreken veel over het systeem en de richtlijnen zijn altijd duidelijk. Of hij te streng is? (lacht) Het hangt ervan af voor wie. Ik heb altijd discipline gekend op school en thuis, dat verandert voor mij niet. Er zijn jongens die sommige zaken moeten accepteren. Als de coach kritiek heeft, moet je dat als speler accepteren. Hij is de baas en hij beslist! Sommige spelers reageren op momenten dat ze niet moeten reageren."

Ik heb er geen problemen mee dat de coach streng is. Ik heb thuis en op school altijd discipline gekend.

Nu iedereen zijn zegje gedaan heeft over het onderwerp, wil men dat in Neerpede graag afsluiten, want er waren ook positieve punten. Zoals Tielemans die dit seizoen wel al snel op niveau is. "Vorig seizoen heb ik ook niet letterlijk gezegd dat het mijn seizoen ging worden. Die journalist heeft dat zo geïnterpreteerd. Ik wou gewoon constant worden en dat ben ik nu", aldus Tielemans. "Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties