Vertonghen beseft dat ze publiek terug moeten veroveren: "De standaard van de fans is veranderd"

Vertonghen beseft dat ze publiek terug moeten veroveren: "De standaard van de fans is veranderd"
Foto: © photonews

Jan Vertonghen mocht het vandaag als eerste komen uitleggen na de bijzonder slechte oefeninterland tegen Spanje. De verdediger moest vooral vragen beantwoorden over de slechte sfeer onder de supporters.

De fans van de Rode Duivels gingen al in de eerste helft aan het muiten. "De standaard is veranderd. Vroeger stonden ze op de banken als we wonnen tegen Andorra, maar nu is het verwachtingspatroon veel hoger", meent Vertonghen. "We zijn op een sterk Spanje gestuit, wat niet wegneemt dat we het beter hadden moeten doen."

"De meeste jongens spelen bij grote clubs en hebben wel al te maken gehad met fluitconcerten. We hebben altijd veel steun gehad, maar na de kwartfinale tegen Wales op het EK is dat omgeslagen. De supporters hebben ons altijd heel veel gegeven, zelfs in thuismatchen waarin we niet goed waren. Nu hebben ze zoiets van: 'Laten we eerst maar iets winnen'."

En dat is een nieuw gegeven waar de Rode Duivels mee zullen moeten leren omgaan. "Ik begrijp de onvrede, wij hebben die ook. Ikzelf zou nooit mijn eigen team uitfluiten, maar ik begrijp het wel. We zijn nog nooit zo gedomineerd geweest. De oplossing? Wedstrijden winnen en laten zien dat we beter willen doen."

Maar wat liep er dan mis? "We wilden hoog druk zetten. En het eerste kwartier lukte dat ook, maar tegen 9 van de 10 ploegen trappen ze de bal dan wild weg, Spanje niet. Bij Tottenham spelen we hetzelfde systeem, maar daar hebben we wel al twee jaar ervaring mee. Hier moeten we het doen op drie trainingen. We hebben wel genoeg kwaliteit om het te kunnen", meent Vertonghen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties