Beerschot-debutant Steelant: "Ik had geen stress en was meteen gefocust"
Koen Frans
Koen Frans
| 26 reacties

Na de rode kaart van Clepkens moest de 19-jarige doelman Steelant onverwacht debuteren bij Beerschot-Wilrijk

Beerschot-debutant Steelant: "Ik had geen stress en was meteen gefocust"

De 19-jarige reservedoelman Quintijn Steelant moest zaterdagavond onverwacht debuteren na de rode kaart van Michael Clepkens. Het jeugdproduct van Club Brugge viel complexloos in en kan terugblikken op een succesvol debuut.

Onverwacht, maar daarom niet minder mooi. De 19-jarige Quintijn Steelant kwam zaterdagavond koud in het veld na de rode kaart van eerste doelman Michael Clepkens. Hij pakte ei zo na de penalty die na de rode kaart volgde en hield nadien zijn netten schoon. Een bevredigend debuut.

Steelant, een groot talent en vaste klant bij de nationale jeugdselecties, was dan ook tevreden met zijn eerste minuten in het paars-wit van Beerschot-Wilrijk. "Ik had nauwelijks stress en was meteen gefocust. Jammer dat ik de penalty net niet kon pakken. Het is ongelofelijk straf dat ik nadien amper werk moest opknappen. Mijn ploegmakkers hebben met een mannetje minder hard gestreden", zei Steelant aan Voetbalkrant.com

De onfortuinlijke Mika Clepkens was achteraf toch tevreden: "We hebben hier twee sterke doelmannen rondlopen."

"Quintijn? Een rustige jongen"

Ook keeperstrainer Bram Verbist was tevreden over het debuut van zijn nieuwe poulain. "Quintijn is een heel rustige jongen, hij is niet snel onder de indruk van de omstandigheden. Hij heeft veel uitstraling en dat geeft een zekere rust aan de verdedigers voor hem. Hij had niet veel werk op te knappen, maar hij stond er als het moest", zei de ex-doelman van Germinal Beerschot.

En Clepkens? Die vond dat hij die rode kaart niet verdiende. "Ik moet het eens nalezen, maar volgens mij had ik volgens de nieuwe regels een gele kaart moeten krijgen. Penalty en geel: dat was voldoende als straf, denk ik. Ik ben te laat, maar ga 100% voor de bal. Ik ben wel blij dat Quintijn het nadien zo goed heeft gedaan. We hebben hier duidelijk twee goede doelmannen rondlopen", knipoogde Clepkens.

Foto's: Jan Mees

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties