Geblesseerde Bjorn Ruytinx over extra spits op het Kiel: "Concurrentie is goed, iedereen wil zich bewijzen"

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties
Geblesseerde Bjorn Ruytinx over extra spits op het Kiel: "Concurrentie is goed, iedereen wil zich bewijzen"

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De Roemeense nieuwkomer Vlad Rusu maakte dit weekend zijn debuut bij Beerschot-Wilrijk. Met ook nog Simon Vermeiren en Bjorn Ruytinx is de concurrentie in de spits groot, maar El Toro ligt daar niet wakker van.

"Ik vind dat zo'n concurrentiestrijd past bij een club als Beerschot-Wilrijk", zegt Ruytinx aan Voetbalkrant. "Toen ik jonger was, had ik het daar veel moeilijker mee. Maar nu mag iedereen komen, ik train gewoon hard en vecht voor een kansje."

Ruytinx heeft wel nog geen geluk gehad. Hij kreeg twee weken geleden in het duel tegen Hamme een trap op de enkel en kan nog steeds niet pijnvrij lopen. Ruytinx was eerder ook al eens zes weken ​out. "Ik heb donderdag een afspraak bij de specialist. Hij zal me allicht een soort gel-spuit geven, want momenteel gaat het echt niet."

Beerschot-Wilrijk heeft een kern van 24-25 spelers, iedereen wil zich bewijzen en spelen. Het is gewoon een kwestie van hard werken.

"Hard werken en kans grijpen"

Of hij de nieuwe spits al aan het werk zag? "Ik train veel apart, dus ik heb Rusu nog niet zien trainen. Maar ik was zaterdag wel op Heist. Die jongen zal wel iets kunnen, zeker? Anders haalt Frank Staes (sportief manager, red) hem niet naar Beerschot", aldus Ruytinx.

Het wordt wel drummen in de spits, maar daar is El Toro niet zozeer mee bezig. "Beerschot-Wilrijk heeft een kern van 24-25 spelers, iedereen wil zich bewijzen en spelen. Het is gewoon een kwestie van hard werken. Vroeg of laat krijg ik weer een kans en dan zal ik ze grijpen", klinkt Ruytinx vastberaden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties