'Beerschot'-Wilrijk zette Van Acker in paars-wit op zijn plaats: "Je hebt misschien gescoord bij de club waar je ooit trainer was, maar..."

Redactie
| 17 reacties
'Beerschot'-Wilrijk zette Van Acker in paars-wit op zijn plaats: "Je hebt misschien gescoord bij de club waar je ooit trainer was, maar..."
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen Deinze en Beerschot-Wilrijk kende een bewogen aanloop nadat Regi Van Acker zich ongelukkig uitliet over de Antwerpse club. Aan Marc Brys om zaterdag na de 0-1-zege revanche te nemen.

Deinze-coach Van Acker weigerde vorige week het woord Beerschot in de mond te nemen. En dat konden ze op het Kiel maar matig appreciëren. (Lees er hier meer over) Aan de Stadionlaan in Deinze kwam de gevoelige kwestie opnieuw ter sprake.

"Dat je cynisch bent in de dagen voor de wedstrijd, dat mag en daar heb ik geen problemen mee. Je hebt daardoor dan misschien wel gescoord bij de fans van de club waar je ooit trainer bent geweest", opende Brys met een listige verwijzing naar het Antwerp-verleden van Van Acker. "Maar tegelijkertijd heb je mijn spelers enorm gemotiveerd. Zeker met je uitlatingen over Olympia Wilrijk en onze geel-blauwe clubkleuren."

Met je Olympia Wilrijk-sneer sloeg je al evenzeer de bal mis

"Toen mijn groep dat hoorde, bleek direct dat je een gevoelige snaar had geraakt", ging Brys verder zo staat te lezen op de clubsite. "Zij drongen er onmiddellijk op aan om hier in paars-wit te komen spelen, wat normaal gezien onze uitrusting voor de thuiswedstrijden is. En met je Olympia Wilrijk-sneer sloeg je al evenzeer de bal mis. Want daarmee trof je iederéén in onze club. Wij heten immers KFCO Beerschot Wilrijk en staan erop dat beide entiteiten vernoemd worden als je over ons praat. Een betere motivatie hadden we niet kunnen krijgen. Bedankt dus."

Afsluitend gaf Brys zijn collega nog een 'goede raad' mee. "Misschien is het beter dat jij en je assistent-coach je in de toekomst met je eigen ploeg bezighouden. Jullie vonden het vanavond blijkbaar nodig om bijna zeventig procent van de match over en met ons te praten en te roepen. Een beetje de omgekeerde wereld, vond ik. Ik meen dat je eigen spelers je aanmoedigingen beter zouden kunnen gebruiken, dan wij jouw getier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties