Onverwachte rechtsachter aan de aftrap bij Beerschot-Wilrijk: "Hoop ook volgende wedstrijd op een basisplaats"
Redactie
| 0 reacties

Guillaume François verving zaterdag in Oosterzonen de zieke Marlon Pereira

Onverwachte rechtsachter aan de aftrap bij Beerschot-Wilrijk: "Hoop ook volgende wedstrijd op een basisplaats"
Foto: © jan mees

Vaste rechtsachter Marlon Pereira moest dit weekend in Oosterzonen met griep verstek geven. En zo verscheen de pas herstelde Guillaume François onverwacht aan de aftrap namens KFCO Beerschot-Wilrijk.

"Natuurlijk was ik heel blij dat ik nog eens aan een wedstrijd mocht beginnen", zegt François in GVA. "Ik heb ook het nodige geduld opgebracht, zodat ik helemaal fit aan de aftrap stond. Na zo'n lange periode zonder wedstrijden is het altijd even zoeken naar het juiste ritme, maar ik ben zeker niet ontevreden over mijn optreden."

De 26-jarige omgeschoolde verdediger beseft dat hij nog beter kan. "Het was nog niet top, maar ik had het goede gevoel en ... we wonnen. Marlon Pereira was de laatste weken ook sterk bezig als rechtsachter, maar dat neemt niet weg dat ik ook volgende wedstrijd hoop te spelen. De concurrentie is groot, dat beseffen we maar al te goed. Dat is ook nodig, het houdt iedereen scherp."

KFCO Beerschot-Wilrijk won, met François 76 minuten tussen de lijnen, met 0-2 bij Oosterzonen en staat intussen zeven punten los aan de kop van de rangschikking in de hoogste amateurafdeling. Zaterdag ontvangen de Kielse Ratten het Sporting Hasselt van ex-doelman Stijn Stijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties