Lukaku haalt ongemeen hard uit naar Wilmots: "De enige wenk die ik kreeg was: geef de bal aan Eden"

Lukaku haalt ongemeen hard uit naar Wilmots: "De enige wenk die ik kreeg was: geef de bal aan Eden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De uitschakeling door Wales op het EK in Frankrijk doet nog steeds pijn bij sommige Rode Duivels. Jordan Lukaku is er daar blijkbaar één van, want hij haalde bijzonder zwaar uit naar ex-bondscoach Marc Wilmots.

Lukaku vond dat Wales geen probleem had mogen vormen. "We hadden ons altijd moeten plaatsen", zegt Jordan in S/V Magazine. "Maar als je slecht voorbereid naar het EK gaat, wordt het moeilijk om dat te winnen. Het is geen spelletje. Op geen enkel moment zag ik een wedstrijdvoorbereiding die naam waardig."

Op geen enkel moment zag ik een wedstrijdvoorbereiding die naam waardig

De spelersgroep was daar blijkbaar unaniem over. "Dat mag je aan alle spelers vragen. Zij die het niet zeggen, doen dat omdat ze verkiezen er niet meer op terug te komen. Veel spelers vertelden openlijk dat ze naar Frankrijk gingen om het EK te winnen, maar wisten in zichzelf dat het gezien de voorbereiding moeilijk zou worden. Het was zeer basic allemaal."

"Op spelhervattingen werd niet getraind. Op verdedigende al helemaal niet en offensief was het: één arm betekende eerste paal, twee armen tweede paal. Jason en ik hadden geen zelfvertrouwen. Als je twee jongeren naast elkaar zet en je hebt geen tactische voorbereiding, je geeft hen geen instructies mee..."

Wie denk je dat Eden is? Een magiër?

Of toch één: "De enige wenk die ik kreeg was: geef in balbezit de bal door aan Eden. Wie denk je dat hij is? Een magiër? Eden is sterk, maar hij stond iedere keer tegenover drie man. Maar zodra ik in balbezit was, hoorde ik hen roepen: 'Geef aan Eden.' Dat is geen voetbal van hoog niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties