STVV beëindigt woelige week met driepunter tegen Standard: "Hier staat iets waar de nieuwe trainer mee verder kan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 2 reacties
STVV beëindigt woelige week met driepunter tegen Standard: "Hier staat iets waar de nieuwe trainer mee verder kan"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een einde van de wedstrijd tussen STVV en Standard. De 'Kanaries' haalden het met 1-0 na een late treffer van Yohan Boli. Aanvoerder Steven De Petter zag een goede reactie van de spelersgroep na het trainersontslag van afgelopen week.

"Het was een match met alles er op en er aan", vertelde De Petter na de wedstrijd. "Strijd, passie, duels... Als je die ontlading ziet bij dat doelpunt, dat is de perfecte samenvatting van de match. Het is een onrustige week geweest. We hebben als groep samengezeten en gezegd dat we gingen focussen op onze job: voetballen."

"De kleedkamer hangt goed aan elkaar. Als je verder traint, dan kan je zo'n prestatie leveren. Het beste bewijs dat we deze week goed gewerkt hebben", vervolgt de STVV-kapitein. Ook opmerkelijk: scheidsrechter Alexandre Boucaut trok de rode kaart voor Orlando Sa na het bekijken van de videobeelden.

"Voor mij was dat natrappen. Niet meer of niet minder"

"Ik wist direct dat het over die fase ging. Als hij bij die fase tussenkomt, dan was de kans vrij groot dat hij rood zou trekken. Ze hebben het enkele keren kunnen herbekijken, dus ze zullen wel erg overtuigd geweest zijn dat het rood was. Voor mij was dat natrappen. Niet meer of niet minder", is De Petter duidelijk.

Maandag wordt nieuwe coach Jonas De Roeck voorgesteld. "Er staat iets waar de nieuwe trainer mee verder kan. We hebben een groep die bereid is om te werken voor elkaar. Ik denk dat het mooi is dat hij zo kan starten. Dat we 6 op 9 halen? Als je de ploegen bekeek die we vooraf voorgeschoteld kregen, dan zie je dat alles mogelijk is in voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties