Interview Serie A-kenner over ongenaakbaarheid Juventus: "De kans bestaat dat ze steken laten vallen dit seizoen"
Maarten Cattaert
| 4 reacties

Michael Van Vaerenbergh acht Napoli en co niet kansloos in de titelstrijd tegen Juventus

Serie A-kenner over ongenaakbaarheid Juventus: "De kans bestaat dat ze steken laten vallen dit seizoen"

Wie stopt de hegemonie van Juventus? De club uit Turijn kan dit seizoen voor de zevende keer op rij de titel pakken in Italië. Eleven Sportscommentator en Serie A-liefhebber Michael Van Vaerenbergh verwacht dit seizoen meer spanning in de titelstrijd.

Het zou zo een variant op Gary Linekers bekende quote kunnen zijn: 'Voetbal is een eenvoudig spel. Er zijn 20 ploegen in Italië en op het eind van de rit wint Juventus.' De Oude Dame is met zes titels op rij ongenaakbaar in Italië. Ook nu is de ploeg van coach Massimiliano Allegri met het maximum van de punten prima aan de competitie begonnen.

Van Vaerenbergh acht het Napoli van Dries Mertens niet kansloos tegen dit Juventus. "Als Juventus het weer tot minstens een halve finale in de Champions League schopt, denk ik wel dat ze minder de focus zullen leggen op de titelstrijd in Italië. Dan bestaat de kans dat de club wat steken zal laten vallen in de eigen competitie en dat ploegen als Inter, AC Milan, Napoli en wie weet ook Lazio daarvan kunnen profiteren."

Meer spanning

"Eigenlijk zou het wel mooi zijn mocht Napoli of een andere ploeg die hegemonie van Juventus doorbreken, want zeven seizoenen op rij kampioen… Het zal sowieso spannender worden dan vorige seizoenen. Vorig jaar was het al iets spannender bij momenten, maar je kon toen al min of meer weten dat AS Roma en Napoli net dat tikkeltje tekort zouden schieten om Juventus echt pijn te doen", aldus Van Vaerenbergh

Het zou kunnen dat het dit jaar eindelijk wel raak is voor Napoli -

Van Vaerenbergh

Juve heeft net als Napoli een goede trainer in de persoon van Allegri. Van Vaerenbergh: "Vorig seizoen waren er wel al wat problemen tussen spelers en trainer. Met kapitein Leonardo Bonucci die dan vertrok naar AC Milan en sterspeler Dybala die een akkefietje had met de coach. Dat kan allemaal meespelen aan het eind van de rit."

Eindelijk prijs voor Napoli?

"Het jaar teveel is misschien wat overdreven gesteld, maar het zou goed kunnen dat het deze keer eindelijk wel raak is voor Napoli, dat schitterend voetbal speelt onder Sarri. Dan wordt iedereen gek in het zuiden van Italië denk ik! Als neutrale liefhebber van de Serie A zou het wel leuk zijn dat er op het eind van de rit eens een andere ploeg op het hoogste schavotje staat", besluit Van Vaerenbergh.

Wie wordt Italiaans landskampioen?

54%
38%
0%
8%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties