Realiseert Simon Mignolet een nieuwe clean sheet bij de Rode Duivels? Hiervoor moeten we al teruggaan naar 2011

Hermès Van Damme
| 4 reacties
Realiseert Simon Mignolet een nieuwe clean sheet bij de Rode Duivels? Hiervoor moeten we al teruggaan naar 2011

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet krijgt tegen Mexcio of Japan nog eens zijn kans in doel. Een ideale manier om zijn statistieken bij de nationale ploeg bij te spijkeren. Want die stellen op z'n 29ste nog niet zoveel voor.

Door de aanwezigheid van Thibaut Courtois bleven de speelkansen van Mignolet bij de Rode Duivels beperkt. De goalie van Liverpool is en blijft de nummer 2.

Begin 2017 mocht Mignolet wel aantreden tegen Nederland (1-1) en Rusland (3-3). Het sluitstuk incasseerde toen vier goals in twee matchen. Vervolgens moeten we al teruggaan tot 2015 om nog een duel van Mignolet voor de Duivels terug te vinden.

In het najaar van 2015 profiteerde Mignolet van een blessure van Courtois. Tegen Andorra (4-1), Israël 3-1) en Italië (3-1) zag hij zijn ploegmaats vanuit zijn doel triomferen.

Zoals u zelf kan vaststellen. Mignolet is bij de Rode Duivels niet de man van de clean sheets. Daarvoor moeten we al teruggaan naar 2011. Op 6 september van dat jaar hield de Truienaar de nul tegen Amerika.

3 clean sheets

Slotsom: Mignolet keepte tot dusver 19 wedstrijden voor de nationale ploeg. Goed voor acht zeges, vijf nederlagen en zes gelijke spelen (25 tegengoals en 3 clean sheets). Hopelijk houdt hij in de komende oefeninterlands nog eens de nul.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties