? Is de titel alweer foetsie voor Radja Nainggolan? AS Roma laat thuis ferme steek vallen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
? Is de titel alweer foetsie voor Radja Nainggolan? AS Roma laat thuis ferme steek vallen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma is het jaar 2017 geëindigd met een valse noot. Na het nipte 1-0 verlies tegen Juventus van vorige week bleven Radja Nainggolan en co vandaag steken op een povere 1-1 tegen Sassuolo. De Romeinen doen zo een bijzonder slechte zaak in de titelstrijd. De videoref eiste overigens een hoofdrol op.

Wordt het dit seizoen alweer niks voor de 'Giallorossi'? De recente 1 op 6 zorgt ervoor dat Rode Duivel Nainggolan nu al tegen een achterstand van negen punt aankijkt op leider Napoli. Positief is wel dat Roma een match minder gespeeld heeft, maar het ziet er in ieder geval niet goed uit.

De ploeg van Radja Nainggolan - 90 minuten tussen de lijnen - wilde zich graag herpakken na het puntenverlies van vorige week en het begon ook goed. Na een halfuur zorgde jeugdproduct Lorenzo Pellegrini voor de 1-0. Uitgerekend de jongeman die de voorbije seizoenen ervaring mocht opdoen in het shirt van Sassuolo.

Twee goals afgekeurd

AS Roma leek af te stevenen op een krappe driepunter, maar in het slotkwartier liep het nog mis: Simone Missiroli tekende voor de pijnlijke gelijkmaker. Opvallend wel: tot twee keer toe werd een doelpunt van de thuisploeg (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Twee keer na tussenkomst van de videoref. Tot groot ongenoegen van spelers en fans, die waren de late 2-1 van Alessandro Florenzi al volop aan het vieren.

Van een anticlimax gesproken. In het Stadio Olimpico zullen ze zich het einde van 2017 toch lichtjes anders voorgesteld hebben. Coach Eusebio Di Francesco en zijn troepen blijven vierde, maar stadsrivaal Lazio kan Roma wel bijbenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties