Dit horen we graag met het oog op het WK: "Voel mij zo goed als bij Arsenal en heb nu ook meer ervaring"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Dit horen we graag met het oog op het WK: "Voel mij zo goed als bij Arsenal en heb nu ook meer ervaring"
Foto: © photonews

Het moet gezegd: Thomas Vermaelen is een doorbijter. De 32-jarige Rode Duivel leek geen toekomst meer te hebben bij FC Barcelona, maar beet op de tanden en intussen is hij al weken een onbetwiste titularis. 'The Verminator' is weer helemaal de oude en dat is goed nieuws met het ook op het WK.

Ook tegen Levante stond Vermaelen weer 90 minuten op het veld in het gezelschap van wereldsterren als Lionel Messi, Andrés Iniesta en Luis Suárez. Nu al 9 volledige matchen afgewerkt bij 'Barça' en ook zeven keer de nul gehouden. En ook zijn individuele cijfers zijn schitterend, gisteren 51 geslaagde passes op 51. Al is onze landgenoot daar niet mee bezig: "Dat zijn statistieken natuurlijk, dat zijn dingen waar ik eigenlijk niet zo echt bij stilsta", klinkt het bescheiden bij VTM Nieuws. "Hoe je speelt en wint, is veel belangrijker."

Hard vechten en goed trainen

Had hij dit ooit nog verwacht? "Zo heb ik het nooit bekeken, ik wist dat ik bij deze ploeg ging blijven en dan ben ik niet iemand die gewoon bij de pakken blijft zitten. Ik ben iemand die er hard voor vecht en zo goed mogelijk probeert te trainen. Als je een beetje ervaring hebt in het voetbal dan weet je dat een topclub minstens vier centrale verdedigers nodig heeft. Dan weet je ook dat op een gegeven moment die kansen wel zullen komen."

Mogen we zeggen dat de beste Thomas Vermaelen van bij Arsenal helemaal terug is? "Ik voel mij fysiek in ieder geval heel goed, ik voel mij zeker zo goed als toen en heb ook iets meer ervaring dan vroeger. Ik was toen 23 en nu 32. Dat is een stuk ervaring die je meeneemt, ik heb wel het gevoel dat het aan het terugkomen is. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd en week per week. Concurrentie? Dat hoort nu eenmaal bij een topploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties