Reactie Roberto Martinez komt terug op situaties Vermaelen én Kompany: "Dan hakken we de knoop door" en "Zelfs als ze niet spelen of trainen ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 17 reacties
Roberto Martinez komt terug op situaties Vermaelen én Kompany: "Dan hakken we de knoop door" en "Zelfs als ze niet spelen of trainen ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opgemerkte gasten in de tribunes van het Koning Boudewijnstadion waren Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. Beiden voorlopig bij de WK-selectie, maar de ene nog niet 100% speelklaar en van de andere weten we nog niet of hij überhaupt het WK zal halen. Roberto Martinez gaf wat meer duiding.

Ook na de wedstrijd tegen Egypte kwamen er vragen over de fysieke paraatheid van Vincent Kompany. Vooral de Engelse pers stelt zich vragen bij diens paraatheid, zij weten ook dat spelen tegen Kompany iets anders is dan spelen tegen een ploeg zonder Kompany tijdens de derde match van het WK.

"Ik merk dat er steeds vragen over Vincent komen", had ook Roberto Martinez het opgemerkt. "Maar we gaan het pas binnen een week kunnen zeggen hoe het nu echt zit met zijn blessure. De situatie van hem én Thomas is momenteel niet veranderd, maar elke dag moet wel een positieve dag zijn, waar verbetering op zit."

Hun aanwezigheid is zo belangrijk

"Over Kompany zullen we mogelijk pas beslissen 24 uur voor de wedstrijd tegen Panama. Hetzelfde moest Vermaelen niet klaar raken. Tot dan blijven ze sowieso de hele tijd bij de groep", aldus de bondscoach van de Rode Duivels.

Want zelfs al spelen ze niet, ze hebben hun belang: "Ze hebben een grote invloed op de groep, het is belangrijk dat ze bij ons kunnen zijn en emoties en ervaringen kunnen delen, ook al trainen ze niet mee of zijn ze er niet bij op het veld. Hun aanwezigheid is immens belangrijk voor dit team, dat qua cohesie echt aan het groeien is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties