Genk blijft ondanks betere uitgangspositie waakzaam voor Poolse heksenketel: "Poznan is een club zoals Standard"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Genk blijft ondanks betere uitgangspositie waakzaam voor Poolse heksenketel: "Poznan is een club zoals Standard"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk is vandaag aangekomen in Polen, want morgen staat de return tegen Lech Poznan op het programma. Ondanks de mooie uitgangspositie (2-0) blijft trainer Philippe Clement op zijn hoede. "Ik had liever met 3-0 of 4-0 gewonnen, dan had je een ander verhaal. Nu blijft het tricky."

Bij aankomst blikte Clement tijdens een persconferentie vooruit op de return van donderdag. "We moeten aan de match beginnen met in ons hoofd dat het thuis 0-0 was. We moeten voor dat eerste doelpunt gaan, maar we mogen ook niet panikeren als we op achterstand komen."

"Wij waren vorige week heel sterk en ik denk dat zij een beetje geschrokken zijn. Zij hadden een plan om ons hoog vast te zetten, maar dat lukte niet en daardoor panikeerden ze. We moeten onze hele sterke prestatie van vorige week nu bevestigen", zei de coach.

De hevige supporters van Lech Poznan zijn een extra factor om rekening mee te houden

Een groot deel van zijn waakzaamheid komt door de thuisreputatie van Poznan. "Op verplaatsing is het toch anders. De hevige supporters van Lech Poznan zijn een extra factor om rekening mee te houden", weet Clement. 

"Het is een beetje een club zoals Standard, uit en thuis zie je toch een groot verschil. We moeten daar klaar voor zijn. Er is eigenlijk nog helemaal niets gebeurd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties