Bondscoach Schotland nog steeds onder de indruk: "De Genkse jeugd is beter dan de Engelse"

Bondscoach Schotland nog steeds onder de indruk: "De Genkse jeugd is beter dan de Engelse"
Foto: © Photonews

Alex McLeish was één seizoen hoofdtrainer van KRC Genk (2014-2015). Nu is hij aan de slag als bondscoach van Schotland, vanavond de tegenstander van de Rode Duivels. Maar uit zijn Genkse periode is hem toch één zaak altijd bijgebleven.

De zo geroemde jeugd van Genk maakte ook indruk op McLeish. De jeugdacademie zag hem ook regelmatig opduiken. "Die bevond zich aan de andere kant van het hoofdterrein, dus ging ik er geregeld een kijkje nemen na een training van het A-elftal. Het opzet was toch anders dan in Engeland", zegt hij in HBvL.

De format van de Belgische jeugdcompetitie is voor hem ideaal. "Op zaterdag kwamen dan bijvoorbeeld de jeugdploegen van Anderlecht naar Genk. Niet eentje, maar echt een heleboel, van U7 tot U19. Er lagen zoveel terreinen, dat was geen enkel probleem."

"Ik was er serieus van onder de indruk. Maar niet alleen de academie zelf, ook het niveau was zeer goed. Ik herinner me dat een Engelse coach een keer in Genk op bezoek was, we keken samen naar matchen van de U9 en de U11. Hij zei toen ook dat het niveau vele malen hoger lag dan in Engeland. Tremendous!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties