Vanderhaeghe staat met AA Gent voor nieuwe test: "Ik heb al veel gelezen en gehoord: zelfs dat ik al buiten lag"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Vanderhaeghe staat met AA Gent voor nieuwe test: "Ik heb al veel gelezen en gehoord: zelfs dat ik al buiten lag"
Foto: © photonews

In tegenstelling tot Anderlecht, Club Brugge en Standard wist AA Gent zich deze week wél te plaatsen voor de achtste finales van de Croky Cup. De kwalificatie nam de druk op coach Yves Vanderhaeghe slechts voor korte duur weg.

Zondag wacht voor Gent namelijk de lastige verplaatsing naar de Bosuil. Na de 0 op 6 moeten de Buffalo's iets pakken bij Antwerp.

De discussie over zijn positie vat Vanderhaeghe met een kwinkslag op. "Voor mij hoeft het niet dat ik elke dag in de krant sta. Tegenwoordig wordt er overal van mij foto’s genomen. Maar dat is publiciteit, hé. Ik sprak de voorzitter in Virton enkel na de partij, kort voor de persconferentie. Nadien hoorde ik niets meer", geeft de oefenmeester aan in Het Nieuwsblad.

Geen doemdenker

"Ik heb al veel gelezen en gehoord: zelfs dat ik al buiten lag. Daar heb ik geen antwoord op. Maar ik ben geen doemdenker, ik kijk naar het resultaat en we zien wel wat er komt. Ik ben er geen minuut mee bezig."

De situatie waarin Vanderhaeghe zit, blijft moeilijk werkbaar. "Je ziet dat er andere ploegen meer verliezen dan ons. De verwachtingen zijn hoog en die moet je inlossen. Ik heb getoond hoe nuchter ik er mee om ga. Ik ga door en ga terug winnen."

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties