Rode kaart Verstraete zorgde voor onrust: "We begonnen te panikeren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Rode kaart Verstraete zorgde voor onrust: "We begonnen te panikeren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderson Esiti kende geen al te goeie partij op bezoek bij Anderlecht. De verdedigende middenvelder van AA Gent maakte iets te veel onnodige fouten en lag aan de basis van de 1-0 van Kums.

Toch was hij achteraf licht tevreden. “Ik heb een degelijke wedstrijd gespeeld, vind ik. Maar ik wil hard blijven werken. Jammer genoeg kwam de vrije trap er na een fout van mij. Zo’n zaken gebeuren. Dat hoort bij mijn positie als defensieve middenvelder.”

Toen Birger Verstraete rood nam, leek het over en uit voor de Buffalo's. “We begonnen even te panikeren en we wisten niet wat te doen. Maar zelfs daarna vonden we de ruimte om aanvallen op te zetten. In de tweede helft leek het zelfs alsof we met elf tegen elf speelden. We zijn lange tijd de betere ploeg geweest, alleen konden we onze kansen niet benutten.”

Trots over mentaliteit

Het liep dus beter dan verwacht met tien tegen een vermoeid Anderlecht. "Na de rode kaart wisten we dat het moeilijk ging worden. We zijn er in blijven geloven, maar het heeft niet mogen zijn. Het zat er nochtans in. Ik ben wel trots over de getoonde mentaliteit na de 1-0 en de rode kaart. We lieten de kopjes niet hangen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties