? Supporters Club Brugge in opspraak door antisemitische gezangen tegen Anderlecht, de club komt ook met reactie

Redactie
| 42 reacties
? Supporters Club Brugge in opspraak door antisemitische gezangen tegen Anderlecht, de club komt ook met reactie
Foto: © photonews

Een groepje supporters van Club Brugge heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. De feiten dateren al van de topper tegen Anderlecht eind augustus, maar pas nu is er een filmpje aan de oppervlakte gekomen van fel antisemitische gezangen.

Club Brugge versloeg Anderlecht op 26 augustus met 2-1 en dat was voor een groepje blauw-zwarte fans de aanleiding om achteraf antisemitische gezangen in te zetten. La Dernière Heure loste het onderstaande filmpje.

"Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. En samen verbrandden ze Joden, want joden die branden het best", zongen ze onder meer.

De club heeft ook al gereageerd op het voorval. "Daags na die wedstrijd werd Club door eigen supporters en stewards al op de hoogte gebracht van deze verwerpelijke gezangen. Daarop identificeerde Club zelf ettelijke personen die meezongen en gaf deze proactief, burgerrechtelijke stadionverboden."

"Club Brugge veroordeelt dergelijk gedrag ten stelligste en zal er blijven alles aan doen om dergelijke fans uit ons stadion te weren.  Dit gedrag hoort niet thuis in onze Club. Dit zijn niet onze supporters, ze horen niet thuis op Jan Breydel", staat er te lezen op de clubwebsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties