Emotionele Orlando Sa moest 13 maanden geduld uitoefenen: "Hier heb ik zo lang op gewacht"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 3 reacties

Orlando Sa emotioneel na winnende treffer tegen Waasland-Beveren

Emotionele Orlando Sa moest 13 maanden geduld uitoefenen: "Hier heb ik zo lang op gewacht"
Foto: © photonews

Dertien maanden na zijn laatste doelpunt was Orlando Sa zondagavond de verlosser in Luik. De Portugees scoorde 4-3 en bezorgde Standard zo nog een belangrijke driepunter tegen Waasland-Beveren.

Na zijn avontuur in China en terugkeer naar Luik heeft Orlando Sa enkele moeilijke maanden gekend. De aanvaller was zowaar emotioneel. "Ik heb zo lang gewacht op dit doelpunt", vertelde de 30-jarige Sa. "Ik draag deze treffer op aan iedereen die in mij geloofde."

"Ik heb een moeilijke periode gekend, niet alleen op het veld. Deze goal geeft me een mentale boost. Ik ga alles geven met het oog op de play-offs."

Kritiek

De Portugees kreeg bovendien heel wat kritiek te verwerken omdat hij zo lang droog stond. "De kritiek was grotendeels terecht. Dat is normaal als een speler niet aan de verwachtingen voldoet."

In de play-offs telt Standard 5 punten achterstand op leider Genk. "Ik hoop de ploeg zo veel mogelijk te helpen in de play-offs. We gaan proberen te titel te pakken. Als we dezelfde motivatie tonen als in de tweede helft tegen Waasland-Beveren, dan zal het moeilijk worden om ons af te stoppen", besluit Sa. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties