Opinie Martinez moet weldra beslissen of hij Lukaku meeneemt naar Cyprus, maar is dat wel nodig?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties
Martinez moet weldra beslissen of hij Lukaku meeneemt naar Cyprus, maar is dat wel nodig?
Foto: © photonews

Romelu Lukaku moest bij de start van de EK-kwalificatiecampagne geblesseerd toezien hoe de Rode Duivels Rusland met 3-1 huiswaarts stuurden. Voor de match tegen Cyprus is hij ook nog onzeker.

Woensdag op de persconferentie in Tubeke gaf Roberto Martinez aan nog een sprankeltje hoop te hebben om Romelu Lukaku alsnof fit te krijgen voor het treffen met Cyprus aanstaande zondag (lees meer).

De beslissing van de bondscoach kan niet meer te lang op zich laten wachten, want binnen twee dagen moeten zijn spelers alweer aan de bak. Maar eigenlijk hoeft Martinez toch helemaal niet te beslissen, hij kan zijn aanvaller toch beter sparen.

Hazard zal het wel doen

Cyprus mag dan op basis van het doelpuntensaldo groepsleider zijn, de Cyprioten moeten al in hun allerbeste dag zijn om de Rode Duivels te kloppen of om zelfs maar een puntje te rapen. Daarvoor heeft Martinez zijn eerste keuze in de voorhoede toch niet nodig?

Tegen Rusland, een op papier toch veel sterkere tegenstander, had de bondscoach zijn breekijzer ook niet nodig. Batshuayi speelde misschien niet zijn meest gelukkige partij voor de nationale ploeg, hij zal zijn coach bijzonder dankbaar zijn voor twee basisplaatsen op rij.

En donderdag bewees Hazard dat hij de spilfiguur is van deze groep. Hij zal zijn jubileum niet laten verpesten door een debacle tegen Cyprus, of dat nu met of zonder Lukaku is.

Martinez kan Lukaku zondag best gewoon nog wat rust gunnen. Al is het maar om de aanvaller niet op te branden of om de relatie met Manchester United niet te verzuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties