Carrasco heeft een probleem: Thorgan Hazard zien we niet meer uit de ploeg gaan
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 10 reacties

Thorgan Hazard heeft zijn plek bij de Rode Duivels verdiend

Carrasco heeft een probleem: Thorgan Hazard zien we niet meer uit de ploeg gaan
Foto: © photonews

Het was even afwachten wie Roberto Martinez op de linkerflank zou zetten. Daar kwamen immers drie jongens voor in aanmerking. Uiteindelijk werd het Thorgan Hazard en dat zou wel eens voor lang kunnen zijn.

Martinez uitte al zijn twijfels bij Yannick Carrasco nadat die zijn transfer was misgelopen. 'Wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten', luidt het spreekwoord. Zijn keuze voor China speelt de flankaanvaller nu parten. Want Carrasco was altijd de eerste keuze van Martinez voor die flankpositie.

Maar Thorgan Hazard heeft gisteren bewezen dat hij dat allemaal probleemloos aankan en zowel aanvallend als defensief veel kan bijdragen. Meer dan Carrasco liet hij in verdedigend opzicht amper steken vallen. En aanvallend? Tja, die actie gezien voor de penalty van broertje Eden?

Klik met Eden

"Thorgan kan op links, centraal, rechts, achter de spitsen...", zei Eden daar achteraf over. "Er zijn zoveel posities waarop hij kan spelen." Waar, maar laten we zeggen dat hij links zijn plaats veroverd heeft. De één zijn dood is de ander zijn brood. 

De klik met zijn broer, die veel naar zijn kant uitwijkt, heeft hij natuurlijk. Maar ook met Vertonghen loopt het goed. "Thorgan zit in een goeie periode bij zijn club", knikte Eden nog. 't Is natuurlijk iets anders om de top in Duitsland te spelen, dan middenmoot in China. Hoeveel talent Carrasco ook moge hebben...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties