Twee buitenbeentjes en twee landgenoten vechten straks voor een finaleticket in de Champions League

Twee buitenbeentjes en twee landgenoten vechten straks voor een finaleticket in de Champions League

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Straks is het eindelijk zo ver. Dan barst de strijd voor een finaleticket in de Champions League los. Beginnen doen we met twee teams die we voor de start van de campagne wellicht niet in de halve finale hadden verwacht: Tottenham Hotspur en Ajax.

Voor ons, Belgen, wordt het een zeer interessant duel om te volgen. Bij de Spurs treffen we twee Rode Duivels aan -Toby Alderweireld en Jan Vertonghen- en bij Ajax is het  uitkijken naar hoe een ploeg die niet in een van de vijf grote competities speelt het zal doen.

Want daar kan de Belgische competitie nog iets van leren. Ajax heeft dan misschien meer financiële middelen om grote namen (terug) naar Amsterdam te halen, toch loopt er ook flink wat eigen jeugd rond en andere toppers die ze op jonge leeftijd zijn gaan halen en niet meteen naar het buitenland vertrekken.

De Ajacieden hebben enkele jeugdproducten in de rangen die binnenkort voor Europese topclubs zullen uitkomen, zoals Frenkie De Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (bijzonder gegeerd).

Tottenham heeft dan weer tal van toppers die vroeger in Amsterdamse loondienst speelden. Denk maar aan Eriksen, Davinson Sanchez en onze landgenoten Vertonghen en Alderweireld.

Of het een blij weerzien zal worden met hun ex-club weten we straks, omstreeks 21u45.

Kan Ajax andermaal verrassen in de Champions League? Plaats een gokje op een overwinning van de Ajacieden en verdriedubbel je inzet via betFIRST!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties