Na Robben neemt Bayern München ook afscheid van het 'Ribéry-era': 12 seizoenen, 8 titels en tal van andere prijzen
Redactie
| 1 reacties

Bayern München kondigt het vertrek aan van Franck Ribéry bij de Beierse topclub

Na Robben neemt Bayern München ook afscheid van het 'Ribéry-era': 12 seizoenen, 8 titels en tal van andere prijzen
Foto: © photonews

Het wordt wennen. Vanaf volgend seizoen geen Arjen Robben en Franck Ribéry op de flanken meer die het leven van hun tegenstander zuur maken bij Bayern München. 'Der Rekordmeister' maakte, na Robben, nu ook het afscheid van de Franse vleugelflitser officieel.

36 jaar is hij ondertussen. Voor een flankspeler is dat bijzonder knap als je op die leeftijd nog je rechtstreekse tegenstander knikkende knieën kan bezorgen. Nu gaan de wegen van het Franse woelwater en de Beierse topclub na twaalf seizoen uit elkaar. In die lange periode bouwde Ribéry een indrukwekkende erelijst op. 

8 keer kampioen van Duitsland (met nog een negende titel in de pijplijn), vijf Duitse bekers, drie Supercups, één UEFA Supercup, één keer eindwinnaar van de Champions League, één keer WK voor clubs. Ook individueel blonk hij uit met onder meer 85 goals voor 'FC Hollywood'. In zijn eerste jaar in de Bundesliga werd hij ook uitgeroepen tot 'Voetballer van het Jaar'. 

Naast Ribéry kondigde Bayern München eerder ook al het afscheid van Arjen Robby aan. De Duitse topclub zal komende zomer fors moeten investeren om de leemte die beide oudgedienden gaan achterlaten op te vullen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties