Tevreden Thibaut Courtois, maar... "Soms mogen we ook eens met 6-0 of 7-0 uithalen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 1 reacties

Thibaut Courtois hielp de Rode Duivels nog met twee mooie reddingen tegen Schotland

Tevreden Thibaut Courtois, maar... "Soms mogen we ook eens met 6-0 of 7-0 uithalen"
Foto: © photonews

Toegegeven, de Rode Duivels hadden met meer dan een 3-0 overwinning op vakantie kunnen gaan. Een tegengoal van Schotland behoorde ook nog tot de mogelijkheden, maar gelukkig was er nog ene Thibaut Courtois om dat te verijdelen.

"Het waren twee geweldige saves", vertelde Courtois na de overwinning en de 12 op 12 in de EK-kwalificatiecampagne. "Ik heb heel de match geen bal gezien en dan was er het schot van Fraser. Ik ken hem goed van bij Bournemouth. Ik pakte de bal goed en daarna reageerde ik ook alert met mijn been in die één tegen één-situatie. Daarna kwam er nog wat hulp van mijn ploegmaats."

'Iets te nonchalant'

"Op het einde van de match waren we misschien iets te nonchalant. We hadden hier 6-0 of 7-0 kunnen winnen. Het is niet erg dat dat niet gebeurde, maar soms mogen we ook eens uithalen", aldus de nationale nummer één van ons land. 

De Schotten stelden, behalve de twee prikken op het einde, weinig voor in het Koning Boudewijnstadion. "Veel ploegen proberen een goed blok te vorm en op de counter te spelen. Maar we hebben een goede ploeg en zijn rustig gebleven. En dan konden we uiteindelijk drie keer scoren", besluit Courtois

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties